Zien en doen op Ameland

Kite-surfen
Golfsurfen
Raften
Tennis- squash
Bowlen
Paarrijden
Wandelen
Golf
Midget en boeren golf
Zwembaden
Strand
Vissen


Paracentrum Ameland

Parachutespringen is op Ameland mogelijk:
Maak een tandemsprong boven het mooie eiland Ameland en beleef de sensatie die je je hele leven bij blijft!

De tandemsprong is de eenvoudigste manier om kennis te maken met het skydiven. Na de voorbereiding van slechts 15 minuten ga je samen met de instructeur naar het vliegtuig. Na een mooie rondvlucht van ruim een kwartier wordt je vastgekoppeld aan je instructeur. Op 3000 meter hoogte gaat de deur van het vliegtuig open en wordt het tijd om te springen! Voel totale vrijheid en de ongelofelijke beleving van een vrije val met 200 km/ per uur. Na ongeveer een halve minuut opent de speciale extra grote tandemparachute. Hiermee zweeft je, hangend aan de instructeur, rustig terug naar Amelandse bodem. Na een zachte landing voor de neus van familie en vrienden ontvangt je een welverdiend certificaat van je sprong.

Strand

Het strand van Ameland is echt heel mooi en maar liefst 27 kilometer lang. En wat is het strand toch breed!

Het strand staat ook bekend als zeer schoon. In 2007 werd het strand van Ameland uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland en natuurlijk ontvangt Ameland ieder jaar weer 'De Blauwe Vlag'. Het keurmerk voor een veilig en schoon strand. De Blauwe Vlag waait aan het strand van Buren, Hollum en Nes.
Het strand van Ameland heeft als enige strand van de Waddeneilanden ook de gouden Quality Coast Award gewonnen. Dus ja het strand van dit rustige eiland is fantastisch!

Uit eten op Ameland.


Ameland kent veel restaurants en eetcafés waar u heerlijk  kunt eten en drinken. Ook kennen ze een aantal strandpaviljoens.
Share by: